Had vanaf het begin geen beschrijving of foto's gemaakt van het programma koploper.
Daarom maar een testbaan opnieuw gemaakt en van elke stap een  schermafdruk gemaakt.

Als eerste download je het programma van de website van Paul Haagsma. Hier staat ook de uitgebreide beschrijving en ook een andere testbaan met een beschrijving ervan. Deze had ik wel binnen gehaald en veel informatie eruit gehaald maar de baan vind ik te groot en uitgebreid voor mijn test gedeelte. Persoonlijk ben k van mening dat een ovaaltje met een inhaal spoor meer dan genoeg is om de basis te leren. Daarna kan je altijd gaan uitbouwen en het ingewikkelder maken.

Maar goed, je hebt nu koploper binnen gehaald en geïnstalleerd. We kunnen nu verder!

 

We starten koploper op en via de tabblad links bovenin "Algemeen" > "Nieuwe Database" maken we een nieuwe database en krijg je deze scherm hiernaast te zien.

Klik op volgende en het volgende scherm komt te voor schijn.

Het meeste spreekt voor zichzelf, Naam database mag je zelf verzinnen en bij het digitaal systeem heb je heel veel keuzes. Ik gebruik de Intellibox dus deze heb ik gekozen. Daardoor hoef ik de rest niet meer in te vullen dus Volgende aanklikken.

 

Nu gaan we verschillende dingen activeren, als eerste welke digitale onderdelen hebben we op de baan.

 

Klik op het plus teken en daarna kan je selecteren wat je aanwezig heb. We hebben op deze baan 2 digitale dingen, de bezetmelder en een wisseldecoder. Als je het goed hebt gedaan staat het nu zoals in de 3de afbeelding.
Je kan hier nog meer dingen invullen maar je hebt het niet nodig en ik weet ook nog niet wat je er mee kan.