Marklin CS3+

De intellibox heb ik te leen van mijn schoonvader en was al steeds aan het rondkijken welke centrale ik hierna zou gaan kopen. Een paar goedkope (zoals die van Digikeijs) vielen af vanwege hun beperkingen met Marklin.

Via mijn werk kon ik wat geld uitgeven voor ontspanning en toen bedacht ik dat ik daar wel een centrale voor kon kopen. Na veel lezen en twijfels hen ik toch maar voor de Marklin gekozen ipv van Esu Ecos. Mijn idee is dat ik meer heb aan de CS3 dan aan de Ecos. Daarnaast heeft mijn schoonvader een Ecos en nu hebben we samen de 2 bekendste centrales in huis. Kunnen we altijd bij elkaar komen als er problemen zijn.

Besteld bij mijn leverancier voor een mooie prijs, hij had hem alleen niet op voorraad. Zal pas in februari komen. Geen probleem voor mij, moest toch nog wat opruimen en ook nog een andere tafel maken voor de baan.
Maar vandaag kreeg ik dus een bericht van hem dat hij binnen was en toevallig was ik vrij en heb hem meteen gehaald. Ga ik eerst testen en dingen uitproberen. Wil wel weer de C-rails testbaan neerleggen en daarmee verder gaan testen. Merk gewoon dat er erg veel dingen wat ik gedaan heb met de vorige testbaan nu aardig weg is. Dus opnieuw aanleggen en dingen opnieuw leren en testen.
Wordt weer een leuke uitdaging ;-)

Vandaag een dagje vrij geweest en heb de oude testbaan weer opgezet. 
Moest wel even goed nadenken hoe alles weer vast zat en welke draad van de rails naar welke plek ging op de DR4088. 
Steeds alles na meten (via een multimeter) Maar goed ook want niet elke stukje rails was geïsoleerd. Dacht aan het eind dat alles goed was aangesloten maar toch waren er 2 niet goed aangesloten. Dus mijn advies, na gedane arbeid nog alles een keer doormeten zodat je zeker weet dat je het goed hebt gedaan!
Daarna de CS3 aangesloten en aangezet, een loc met Mfx op de rails geplaatst en meteen werd deze herkend door de CS3. En als je nog een paar kleine wijzigingen aan brengt (naam en plaatje) kan je rijden. Zo makkelijk kan het gaan ;)

 

Volgende pagina gaat over het toevoegen van artikelen in je baanplan

Maak jouw eigen website met JouwWeb