Uitleg menu:
1: Nieuw Blok
2: Verwijder geselecteerd item
3: Save de wijzigingen
4: Verbind met ander blok


5: Verplaatsen één blok
6: Verplaats alle blokken
7: Toon verbindingen van 1 blok
8: Eigenschappen van een blok 


 

De volgende stap is om de blokken te maken. Als het goed is weet je welke stukjes spoor de blok wordt en daar door weet je ook hoeveel blokken je moet maken. Mocht je later toch te weinig hebben gemaakt, later kan er altijd blokken bij gemaakt worden.

 

Na het aanklikken (of Shift F7) krijg je het scherm Onderhouden blokken te zien. Bovenin is het menu, we klikken op het eerste icoon (Nieuwe blok)

In het scherm klikken we 5x zodat we 5 blokken krijgen te zien.

Het maakt niet uit waar je klikt, later worden ze toch op de juiste plek verplaatst:

Klik in het menu op het 5de icon (Verplaats van één blok) en zet ze zo ongeveer neer. Zorg dat blok 1 in het midden is, blokken 2 en 3 daar boven en de blokken 4 en 5 onder blok 1:

Klik daarna op icoon nr 4 (Verbind met ander blok). Klik op blok 1, houd de muistoets vast en sleep door naar blok 2. 
Als het goed is krijg je nu een lijn te zien. Dan blok 2 aanklikken, vasthouden en slepen naar 3. Daarna van blok 3 naar blok 1. Dan weer van blok 1 naar blok 4, blok 4 naar 5 en als laatste blok 5 naar 1. Hieronder zie je het eindresultaat:

Nu gaan we de eigenschappen van het blok verwerken. Klik op een blok, bijvoorbeeld 1 en dan op de laatste icoon (Eigenschappen van een blok). 

Dit is het scherm wat je dan ziet. Omdat je vanuit blok 1 naar 2 verschillende blokken kan, zie je onderaan 2 tabbladen. Daar komen we zo meteen op. 

Klik de 2 vinkjes aan in het gedeelte Richtingen. Dus een vinkje voor 2 en voor 4, zoals hieronder. Doe dit op beide tabbladen 3 en 5 (Hier is al 5 geselecteerd)
De Kans veranderd automatisch naar 1, heb hier verder nog niets mee gedaan en kan er dus ook nog niet veel over vertellen.

Klik op de tabblad bezetmeldingen, en dan krijg deze scherm te zien. Heb alles als basis gedaan en begrijp maar een beetje waarom.
Had nog geen bezetmelder geselecteerd (zie vorige pagina) en daardoor zie je geen nummers onderaan staan.

Ga het proberen stap voor stap uit te leggen:
Klik achter het blok 3 in het langwerpig vlak, dit vlak wordt wit met achteraan een blokje met 3 puntjes.

In het volgende scherm kies je de 1e bezetmelder die in blok 1 zit, hier dus 1.01. Heb je deze gekozen dan kan je de tweede invullen, 1.02 dus. Ook nummer 3 maar die hebben we niet, dus klikken we op OK.
Al andere optie zijn nog niet van toepassing hier, dus sla ik over.

Dit doe je ook bij 5.
Onderin vink je ook de 1.01 en 1.02 aan.
Verder niets en klik je op OK.
Dit doe je met alle blokken maar alleen in blok 1 heb je 2 keuzes in dit gedeelte. Is ook logisch, je kan namelijk 2 kanten op.

Nu we de basis hebben ingevoerd, kunnen we de baan tekenen. Klik hier voor de volgende pagina.