Dit is het beginscherm en waarschijnlijk zit het er iets anders uit als je hebt meegedaan met alle wijzigingen.
Hieronder leg ik uit hoe je de schermen krijgt te zien met al je locomotieven los in het scherm. 

Ga met je muis op de locomotief staan die je in een nieuwe scherm wilt hebben (wordt hier rijwindow genoemd)
Daarna klik je op 2 (In nieuw rijwindow)
Heb je nog geen rijwindow open, dan kan je ook 1 aanklikken. Dan wordt er een nieuw rijwindow geopend maar staat er al 1 open dan krijg je alleen de nieuwe locomotief te zien die je net had aangeklikt.

Het nadeel van een open rijwindow is dat deze steeds weer op een andere plaats kan staan als koploper weer opnieuw opgestart wordt. Deze kan je ook vastzetten als je koploper afsluit.
Klik met linkermuis op de koploper logo (1) van de locomotief die wilt opslaan. In het menu wat dan tevoorschijn komt klik je op "Positie venster" (2). Dan krijg je weer een ander menu en klik je op "Opslaan bij afsluiten" (3) 
Even een notitie, hier staat al een vinkje omdat ik het al geselecteerd had. Als je dit nog niet gedaan had dan staat er niks, totdat je op de tekst hebt geklikt. Dan pas krijg je het vinkje te zien.  Deze methode kan je gebruiken op elk venster wat open staat, dus ook je Baanoverzicht of de Overzicht locomotieven. 

Als je aardig wat modeltreinen heb en je gaat ze allemaal in koploper zetten, dan heb je straks een aardige lijst met locomotieven en kan je de draad een beetje kwijt raken welke er op de baan staat. Nu hebben we hier maar een kleine testbaan met een hele goede overzicht. Maar je snapt dat met een redelijke grote baan je al snel het overzicht kwijt raakt als je in de lijst zo'n 15 locomotieven hebt staan.
Gelukkig kan je hier iets mee doen. Degene die niet op de baan staan, of ergens opgesteld staan, kan je verbergen in je lijst. 

Als je klik op de locomotief die je wilt verbergen krijg je weer hetzelfde menu maar nu klikken we op de onderste tekst "Verberg locomotieven" (1) zodat er weer een nieuwe menu krijgen te zien. Dan kunnen we de locomotief verbergen door op (2) te klikken. Mocht je het weer laten zien omdat je er weer mee gaat rijden, dan klik je op nr (3) en alle verborgen locomotieven zie je weer.


Als je verborgen locomotieven hebt dan staat onderin het scherm van je overzicht locomotieven achter verborgen hoeveel er verborgen zijn (1)
In dit voorbeeld zijn er 2 verborgen, klik je met de rechtermuis toets erop, dan krijg je een nieuw menu waar je meerdere dingen kan kiezen.
Op de "Statusbalk" kan je aangeven welke 3 dingen je wilt zien. Voor nu niet echt interessant en deze staat daarom ook gewoon goed. 
Klik je op "Toon alle verborgen locomotieven" dan zie je meteen alle locomotieven die je hebt verborgen.
Wil je dit niet omdat je er maar 1 wilt hebben, dan klik je op "Selectief tonen locomotieven" (2)

Je krijgt dan het schermpje te zien wat hieronder staat.
In mijn voorbeeld kan je dus kiezen uit een IC of Stoomloc. 
Helaas is deze optie wel lastig als je meerder Stoomloc hebt verborgen, je zit verder geen namen erin  en dan moet je gokken welke het is.

Maak jouw eigen website met JouwWeb