MRDirect

Was erg nieuwsgierig of ik iets kon doen met een oud programma namelijk MRDirect.

Dit werkt onder dos en je hebt een seriële poort nodig op de computer of laptop. Nu heb ik diversen oude laptops maar geen van allen heeft een seriële poort. Hier was ik al een beetje op voorbereid en had ooit eens een usb kabel met seriële aansluiting gekocht. Deze geïnstalleerd op een laptop en dan MRDirect opstarten.

Volgende probleem…. Het werkt niet onder Windows 7, ook niet met een aanpassing en dat je dan werkt met Windows 95. Dus verder zoeken en iets gevonden. Ander programma installeren, een Dosbox. En ja hoor, hier werkt MRDirect wel!

 

Nu een ander probleem.... De loc wilt niet aangestuurd worden. Groot probleem is dat ik niet precies weet welke decoder in de loc zit. Heb er daarna een andere loc erbij gepakt om te kijken of het daarmee wel lukte. Verschillende soorten decoders geprobeerd in het programma maar niets deed het. Wat ik ook niet weet is of het usb kabel goed werkt met MRDirect. Ik heb het opgegeven en aan mijn schoonvader (die ook een modelbaan heeft en verder is met het digitale wereldje ) zijn Intellibox gevraagd om te lenen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb